sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Tiku voitti!

Andy Schleck voitti kauden viimeisen kevätklassikon Liège-Bastogne-Liège! Ja aivan ylivoimaisella tavalla, yli minuutilla. Tilanne kehkeytyi silleen, että yksi mies - Philippe Gilbert nimeltään - oli lähtenyt pääjoukosta karkuun ja mennä viiletti kärjessä ihan hyvän etumatkan turvin. Pääjoukossa eturivi lainehti, lähteekö tästä nyt joku vai ei. Tiku ja Taku pyörivät siinä muiden seassa kuin kevätpörriäiset ja sitten Andy polkaisi pyöränsä vauhtiin ja katosi. Heippa!

Gilbert oli pian tavoitettu. No, mitä mies, miten sulla on menny. Oot tässä niinko johtanu ja silleen. Ja juonu mehua aina välillä. Just, joo. Kuule, mun pitää nyt mennä, mutta koita jaksaa. Sieltä tulee kohta jätkiä perässä. Heippa!

Matkaa maaliin on about 18 kilsaa ja Andy antaa mennä. Ero pääjoukkoon kasvaa kasvamistaan. Ja kuten Selin heitti, pääjoukossa on liikaa päälliköitä ja liian vähän intiaaneja. Tallien ykkösmiehet kuikuilevat kaulat pitkällä porukoitaan ja toisiaan ja Saxo Bankin porukka torpedoi huolellisesti kaikki yritykset saada takaa-ajo tosissaan kulkemaan. En oikein malta seurata kun jännittää niin kovasti...

Kilometri matkaa maaliin. Fränk Schleck nostaa kameran edessä peukun pystyyn! Velipoika voittaa! Niin voittaaki! Andy tuulettaa maalissa! Jee! En seurannut kovin tarkasti, miten Andyn jälkeen maaliin tultiin, mutta isoveli sieltä pian jo pääsi kapsahtamaan pikkuveljensä kaulaan.

1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank, 6.34.32
2 Joaquím Rodríguez (Spa) Caisse d'Epargne, 1.17
3 Davide Rebellin (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli, 1.24
4 Philippe Gilbert (Bel) Silence-Lotto, sama aika
23 Fränk Schleck (Lux) Saxo Bank, sama aika
43 Ivan Basso (Ita) Liquigas, 2.24
DNF Jussi Veikkanen (Fin) Française des Jeux

Jussi Veikkanen + 79 muuta nimeä löytyy DNF-listalta. Ilmeisesti tallit napsivat väsyneet apukuskit pian pois kärsimästä. Ja ilmankos heitä ei missään näkynyt silloin kun olisi tarvittu!
Ivan Basson jaksu näyttää riittäneen mainiosti. Pitää kuitenkin aina välillä muistuttaa itselleen, että sehän tämä samainen iivana oli vastikään parin vuoden pakkolomalla.

2 kommenttia:

Masu kirjoitti...

Nyt on kerhokaveri yhtä hymyä, kun peukuttamansa Schleckit kunnostautuivat. Noita klassikkokisoja tuntuu riittävän... Mitä me iivanoista, lomailkoot rauhassa. Ai se olikin italialainen :)

Ripsu kirjoitti...

Juu, Italian Iivana on lomansa jo lominut, mutta se onkin tuo basso-osasto, joka minua kiehtoo. Dum dum dum dum dumpati dum dum ja rimpati rei!